Det er verkeleg oppløftande å kjøre forbi tomta ein tidleg onsdag og sjå synlege murar og arbeidsfolk i aktivitet. Då får det så vere at det er regn og haust. Eg håpar berre dei slepp å bli altfor våte!

Til saman er det nå lagt 10 skift med Scanblokk – himmelhøgt! No veit eg at eg blir lurt av at golvet sjølvsagt skal byggast høgare. Det skal isolering over det heile, røyr for varme, og så ny støyp. Det blir ein del ekstra centimeter det. Men det ser i alle fall ut til at vi skal ha god takhøgde nede – og det er bra, for elles ville undertasjen kanskje opplevast meir som ei grotte (tre veggar utan vindu). Oppå murane nå skal det ei spesiell rad med blokker før lecaplank skal på. Da forsvinn himmelen frå underetasjen – for alltid!

Dei har laga forskaling for tverrveggen nede – den som i bunn og grunn fungerer som ein teknisk vegg for heile huset. Opp gjennom denne, og i taket innanfor, skal alt av røyr og dilldall inn. Til venstre side av veggen, ut mot utsikten, er soverom og oppholdsrom. På høgre side er bod, garderobe, bad og teknisk rom.

Eg snakka med to hyggelige brør som m.a. holdt på med.. tja, er det slemming det heiter? Dei held i alle fall på med å smøre ei «greie» ut over ytterveggen. Dette er vegg som skal vere under jord.

Eg er glad for at ein del er blitt gjort før hausten verkeleg setter inn. Håpet er at dei får nokre fine haustveker med godt vêr – da er det godt å jobbe ute, og så går arbeidet raskare. Elles har vi fått eit tilbod på ventilasjon frå Enervent, som vi truleg går for. Det er på høg tid at vi får avgjort denne saka, for det hastar med å få teikningane klar for kvar ventilasjonsrøyra skal gå. Vi trur det er nok plass og rom til dette opplegget, men om det må gjerast justeringar for å få røyra fram, så er det siste sjangs nå!