Det krev litt å sjå ting for seg. Særleg når byggeplassen er dominert av blokker og stillas, grus og våt sand. Det hjelper med litt photoshopping!

Taket, som skal på om 14 dagar, blir spennande. Det er ein viktig del av huset sitt uttrykk mot vegen, og eg gler meg veldig til overlyset som vindua oppe vil gi i hovedetasjen. Her vil sola komme inn om morgonen.

Og litt frå kjøkenet. Gjennom den store opninga til høgre vil det vere utgang til vinterhagen. Bak veggen som er antyda med gult er grovkjøkenet. Det skal vere ei dør mellom grovkjøken og kjøken som ikkje er markert her. Grovkjøkenet vil absolutt vere eit smalt rom, men eg trur det blir funksjonelt likevel. Her kjem eit ekstra kjøleskap, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, og vil elles vere eit grovare rom til alskens greier. Rommet har også ytterdør. Kjøkkenøya i Picasso-stil, som ikkje er ei øy all den tid å ho står inn til ein vegg, er markert. Her skal kokesonen vere, og ventilatoren skapar hodebry som vi enno ikkje har løyst. Vi håpar det kan bli bra, sjøl om det er høgt opp. På andre sida av øya, mot bakveggen blir det også benkeskap. Her blir det også overskap. Ei rekke med fire høgskap er ikkje synleg – dei vil kome ut i rommet og delvis sperre for innsynet som dette utsnittet viser. Døra mellom benkeskapa går ut til vinterhagen, og vidare ut til terassen. Vindu i taket blir ikkje heilt slik – det blir fleire av dei. Var berre meg som ikkje tok meg tida å dele opp i fleire vindu…

Om nokon har tips om anna golv i matlagingssona, så kom med det! Er svært usikker på om det er klokt å legge parkett i denne delen av kjøkenet.

Trappeholet har vore under lupen. Rundt eller firkanta? Tanken var firkanta, men rundt høyres spennande ut. Det er heller ikkje kompliset å få til, men eit bua glas som rekkverk oppe høyres dyrt ut…. Da må vi kanskje gå for spiler likevel?

Jakta på omn held fram – denne snubla eg over på byggebolig-forumet. Er ikkje den flott? Produsent er Rais. Kanskje best av alt: mor mi insisterer på å finansiere herligheten. Og ho likte denne – og det er jo bra at giveren syns at varen ser bra ut?

Til sist: Det som har komme opp litt brått og uventa er at entrepenøren foreslår at vi får kjøpt inn jord til framsida av huset. Tingen er at dei snart skal i gang med muren ved sida av huset, som gjer at ein ikkje lenger vil kunne kjøre ned til framsida av huset. For å sleppe å kjøre 5 lass jord med trillebår er det LURT og SMART å ta det nå. Ja takk, sa vi, og minnar oss sjølv om å spare enda litt meir cash. Det begynner å bli ei lita liste over ting som kjem ekstra

Jord må vi ha! (Bilde lånt frå Norsk resirkulering as)

Advertisements